“Akşam Ne Pişirsem?” ya da “İftara Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Leziz Yemeklerden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tanımı fikirleri! Kolay ve pratik tanımlarla akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tanımlarımızı deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için mükemmel tekliflerimiz var: Domatesli mercimek çorbası, havuçlu tavuk sote, sebzeli bulgur pilavı ve fırın sütlaç. Her biri kendine mahsus lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu tarifler, hem kolay hem de ekonomik gereçlerle yapılabilir, bu nedenle meskendeki materyallerinizi kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun!

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  •  4 su bardağı tavuk yahut zerzevat suyu

  • 1 adet domates

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

  • Tuz ve karabiber

Sebzeli Mercimek Çorbası Yapılışı:

1. Mercimekleri yıkayın ve süzün. Havuç, soğan ve sarımsağı doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun. Havuçları ve sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

3. Domatesleri doğrayın ve tencereye ekleyin. Toz kırmızı biberi ve mercimekleri de ek edin. Tavuk yahut zerzevat suyunu da ekleyin.

4. Karışımı kaynatın, akabinde ateşi kısın ve kapağı kapalı biçimde yaklaşık 25 dakika pişirin.

5. Çorbayı blenderdan geçirin yahut çatalla ezerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

Havuçlu Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler:

  •  500 gram tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış

  •  2 adet biber, jülyen doğranmış

  • 2 adet havuç, jülyen doğranmış

  •  1 adet soğan, ince doğranmış

  •  3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış

  •  1 yemek kaşığı domates salçası

  • Tuz ve karabiber

Havuçlu Tavuk Sote Yapılışı:

1. Tavuk kesimlerini tuz ve karabiberle baharatlayın.

2. Derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Tavukları ekleyin ve kahverengileşene kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin.

3. Tavukları tavadan çıkartın ve birebir tavada biberleri, havuçları, soğanları ve sarımsakları ekleyin.

4. Zerzevatları 5-6 dakika pişirin, akabinde tavukları tekrar tencereye ekleyin.

5. Domates salçasını ekleyin ve tüm materyalleri karıştırın.

6. Soteyi 10 dakika daha pişirin ve tavukların büsbütün piştiğinden emin olun.

7. Sıcak servis yapın.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet soğan, doğranmış

  •  1 adet havuç, doğranmış

  • 1 adet patlıcan, küp biçiminde doğranmış

  •  1 adet kırmızı biber, doğranmış

  • 1 su bardağı ince bulgur

  • 2 su bardağı sıcak su yahut tavuk suyu

  • Tuz ve karabiber

Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı:

1. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları ekleyin ve kavurun.

2. Havuçları, patlıcanları ve biberleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

3. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

4. Bulguru tencereye ekleyin ve karıştırın. Sıcak su yahut tavuk suyunu ek edin.

5. Karışımı kaynatın, akabinde ateşi kısın ve kapağı kapalı biçimde yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

6. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

Fırın Sütlaç Tarifi

Malzemeler:

  • 1 litre süt

  •  1 su bardağı pirinç

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı pirinç unu

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 adet vanilya çubuğu

  • Tarçın

Fırın Sütlaç Yapılışı:

1. Pirinci yıkayın ve süzün.

2. Derin bir tencereye sütü, pirinci, vanilya çubuğunu ve toz şekeri ekleyin. Karışımı kaynatın.

3. Pirinç ununu ve mısır nişastasını küçük bir kasede karıştırın. Süt karışımına ekleyin ve karıştırarak pişirin.

4. Karışımın kaynaması durduğunda, fırın kabına boşaltın.

5. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

6. Tatlıyı fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.

7. Servis yaparken, tarçın serperek süsleyebilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir